Piękny projekt systemu informacji wizualnej w nowej siedzibie Muzeum Śląskiego

Blank Studio zwyciężyło w konkursie IF Design Award 2017 ze swoją wizją systemu informacji wizualnej w nowej siedzibie Muzeum Śląskiego.

Nowa siedziba Muzeum Śląskiego to jedna z największych współczesnych inwestycji muzealnych w Polsce. Kompleks budynków Muzeum Śląskiego, znajdujący się na terenie dawnej Kopalni Węgla Kamiennego Katowice, wraz z innymi powstającymi tutaj instytucjami tworzy Strefę Kultury – nowe centrum życia kulturalnego miasta.

Muzeum Śląskie dysponuje skomplikowaną strukturą kompleksu, dlatego kreacja wymagała przygotowania złożonego projektu informacji wizualnej, systemu piktogramów oraz serii grafik wizerunkowych.Oby więcej takich koncepcji i wdrożeń! Zobaczcie galerię.

Źródło: studioblank.pl

Bez kategorii

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *