Jeden z projektantów wymyślił nowatorską odpowiedź na niedobór przestrzeni miejskiej w Walencji. Swoje studio projektowe umieścił w dolnej części mostu.

Niewielki ruchomy obszar roboczy to dzieło designera Fernando Abellanasa. Za pomocą korby przesuwa swoją metalową platformę z jednej strony mostu na drugą wzdłuż szyn, gdzie półka, krzesło i biurko zostały przykręcone do betonowej ściany mostu.

„To uczucie kiedy jesteśmy ukryci, a jednocześnie wciąż widzimy i słyszymy co dzieje się wokół nas” – mówi. „Obserwowanie przejeżdżających samochodów i pociągów, kiedy nikt mnie nie widzi, daje mi wielkie poczucie spokoju.”

Jak wspomina sam autor – ukryta przestrzeń Abellana odzwierciedla doświadczenie z dzieciństwa, kiedy to ukrywał się pod stołem lub w szafie.

Fernando Abellanas
Fernando Abellanas
Fernando Abellanas
Fernando Abellanas
Fernando Abellanas

Źródło: Instagram

gerard brożnowicz

gerard brożnowicz

Wielozadaniowy grafik z doświadczeniem agencji reklamowej, samouk rysunku i fotografii. Przed zamówieniem pizzy najpierw sprawdzi jakość menu, skład, potem literówki a na końcu ceny.

Leave a Reply